SVEKATT LOGO-72dpi-5X7cm-RGB-JPG

Larm: Friska djur avlivas i onödan

Dagens Nyheter uppmärksammar det stora antalet husdjur som avlivas i Stockholm och intervjuar SVEKATTs förbundsordförande.

"Svenska kattskyddsförbundet Svekatt, det riksförbund som organiserar en majoritet av katthemmen i Stockholm och resten av landet, anser att länsstyrelsen och dess veterinärer tar för hastiga beslut – och menar att myndigheterna genom att bedöma skygga djur som olämpliga, avlivar fullt friska djur.

– Man ger inte katterna en chans. Katter blir ju stressade och rädda under ett omhändertagande, det är naturligt. Vi har sett hundratals katter som kommit in till katthem som är anslutna till oss och varit skygga, men som efter en period blivit trygga och sociala och fått ett hem, säger Lotta Hell, ordförande för Svekatt, Svenska kattskyddsförbundet."