SVEKATT LOGO-72dpi-5X7cm-RGB-JPG

No Kill i praktiken 2016

Seminarium 19 november kl 11-16.
ABF-huset, Sandlérsalen, Sveavägen 41, Stockholm


Nu är det dags att anmäla sig till årets seminarium! Tema denna gång är No kill och lagen. Är No Kill förenligt med svensk djurskyddslag? Vad står det egentligen i lagen och vad innebär myndigheternas tolkningsföreträde? Vi tar också upp hur man hanterar skygga och rädda katter på ett sätt som minskar stressen och tipsar om praktiska hjälpmedel i det dagliga arbetet.

Föranmälan senast 14 november
Seminariet är kostnadsfritt och öppet för alla intresserade men vi tar gärna emot en gåva på Plusgiro 63 31 76-3 eller Swish 1231873074. Reservera din plats genom att melja till info@svekatt.se senast den 14 november. 

Vad är No Kill?
Organisationer som arbetar enligt No kill-metoden avlivar inte friska eller behandlingsbara katter på grund av att de är skygga, förvildade eller har beteendeproblem. No Kill-rörelsen kombinerar istället en rad åtgärder som socialisering, Trap-Neuter-Return, kastrerings- och id-märkningskampanjer samt information och rådgivning för att rädda så många katter som möjligt.
Genom att visa respekt för varje individs värde bidrar vi till att höja kattens status, vilket är en förutsättning för att få slut på problemet med hemlösa katter. 

Stöd SVEKATTs arbete för alla katters rätt till lika värde och ökad acceptans för humana metoder i arbetet med hemlösa katter. Bli medlem som organisation, bli stödmedlem som privatperson (200kr/år) eller skänk en gåva.

Plusgiro 63 31 76-3
Bankgiro 840-7827
Swish 1231873074

PROGRAM

11.00 Introduktion

11.15 Vad säger lagen om No Kill? 
Christina Lindblad, KattO och SVEKATTs jurist reder ut vad som gäller. Mejla gärna dina frågor till info@svekatt.se i god tid före seminariet.

12.25 Visst är det lagligt med TNR
Juristen Karin Hervéus berättar om sitt arbete för TNR och om den uppmärksammade domen i Tingsrätten som visar att TNR är fullt förenligt med svensk djurskyddslag.
 
13.00 Fika och mingel.
Under pausen demonstrera vi bl a  iZettle och journalsystemet Shelter Manager.

14.00 Polisens djurskyddsarbete
Yvonne Boivie, utredare av djurskyddsbrott hos polisen i Uppsala, berättar om djurpolisens arbete, hittegodslagen mm.

15.00 Att hantera skygga och rädda katter
Madeleine Asp och Anna Bodin, katthemsansvariga vid Katthemmet i Vaxholm demonstrerar hur man hanterar skygga och rädda katter  vid bl a transport och medicinering.

15.45 -16.00  Avslutning

Inbjudan (pdf)
Vad är No Kill (pdf)